Spannende start van de play-offs: SC Antilope valt net tekort tegen RBVM

Op woensdagavond 17 april zijn de play-offs van start gegaan, met de aftrap in de thuisbasis van SC Antilope, Sportcentrum Oudenrijn. Met de tribune gevuld met enthousiast publiek, beloofde de avond een spannende wedstrijd te worden terwijl SC Antilope zich klaarmaakte voor de start van de play-offs. Ondanks het harde werk en het teamwork van SC Antilope, moest het team de eerste overwinning van de serie uit handen geven aan RBVM. Met een score van 60-63 trok RBVM aan het langste eind in een felbevochten wedstrijd.

SC Antilope begon de wedstrijd met gezonde spanning, maar kende een moeilijke start. Ondanks het harde werk en de samenwerking binnen het team, leek het geluk niet aan hun zijde te zijn. Hoewel er veel screens werden gezet en goede posities werden gevonden, bleef het net opmerkelijk stil aan hun kant. Aan de andere kant van het veld had RBVM meer geluk; al hun basisspelers wisten in het eerste kwart het net te vinden, hierdoor verkregen zij een voorsprong van 8-15.

Na een moeizame start weet SC Antilope het tij te keren en snel aansluiting te vinden bij haar tegenstander. Dit markeert het begin van een nek-aan-nek race, waarbij beide teams elkaar nauwlettend in de gaten houden. Hoewel de ballen aanvankelijk niet vielen, weten de Utrechtse spelers Len van Dort en Boris van Hunnik in het tweede kwart het net vaker te vinden. Het team put kracht uit de steun van het publiek van Uball, evenals van familie, vrienden en kennissen die een positieve atmosfeer in de sporthal creëerden. Hierdoor gaat SC Antilope de rust in met een gelijke stand van 28-28.

Na een nek-aan-nek race in het derde kwart, voelen beide teams in het vierde kwart de druk om een voorsprong te pakken. SC Antilope neemt aanvankelijk de leiding, zij het met een kleine marge, maar naarmate het einde van het kwart nadert, wordt de spanning voelbaar en weet RBVM de voorsprong over te nemen. Het is Len van Dort, nummer 32, die in het heetst van de strijd met twee vrije worpen de gelijkmaker scoort, waardoor beide teams gedwongen worden tot een verlenging om de winnaar te bepalen.

Tijdens de verlenging scoren beide teams afwisselend, waardoor de spanning hoog blijft. Uiteindelijk slaagt RBVM er in de laatste minuten van de wedstrijd in om een kleine voorsprong te behalen, wat resulteert in een overwinning voor hen. Ondanks het verlies kan SC Antilope met voldoening terugkijken op de eerste play-off wedstrijd. Het team laat een significante groei zien gedurende het seizoen, waarbij de teamgeest steeds sterker wordt en ze zichzelf steeds meer profileren als serieuze concurrent voor andere teams.

Len van Dort van SC Antilope, nummer 32, was de topscorer van de avond met 26 punten, terwijl aan de kant van RBVM Edwin Schalkx, eveneens nummer 32, indruk maakte met 19 punten. Bij RBVM viel Edwin Schalkx ook op met 10 rebounds en 6 assists. Aan de zijde van SC Antilope was het Len van Dort die niet alleen de topscorer was, maar ook met 6 assists en 9 rebounds een sterke prestatie neerzette, terwijl Boris van Hunnik ook met 9 rebounds zijn stempel drukte op de wedstrijd.

Komende zaterdag 20 april krijgt SC Antilope de kans op revanche in Middelburg. Bij een overwinning zullen beide teams opnieuw de strijd aangaan voor een plek in de finale, maar bij een verlies zullen de kansen van SC Antilope op een finaleplaats definitief vervliegen. Het team kijkt met vastberadenheid uit naar de confrontatie van komende zaterdag in Middelburg, waarbij ze al het positieve van hun prestaties op woensdag meenemen naar de volgende wedstrijd.